توصيه هايي به والدين براي انتخاب مدرسه پايه اول دبستان



توصيه هايي به والدين براي انتخاب مدرسه پايه اول دبستان توصيه هايي به والدين براي انتخاب مدرسه پايه اول دبستان


 



توصيه هايي به والدين براي انتخاب مدرسه پايه اول دبستان


ثبت نام کلاس اولي‌ها تا پايان شهريور و در روزهاي دوشنبه و چهارشنبه هر هفته انجام مي‌شود. البته آموزش و پرورش از خانواده‌ها خواسته است که ثبت نام را به روزهاي پاياني تابستان موکول نکنند.


به گفته معاون آموزش ابتدايي وزارت آموزش و پرورش، براساس آيين نامه بايد حداکثر تعداد دانش آموزان در کلاس‌هاي پايه اول 26 نفر باشد و ما به مديران مدارس تأکيد کرده ايم که اين ميزان را رعايت کنند. ثبت نام در مدارس هيأت امنايي و غيردولتي براساس شهريه مصوب انجام مي‌شود و در مدارس دولتي رايگان خواهد بود.


وي تاکيد کرد: ثبت نام در مدارس دولتي براساس محدوده جغرافيايي صورت مي‌گيرد و خانواده‌ها بايد مدارک احراز محل ست خود را در موقع ثبت نام به مدرسه ارائه کنند.


شرط سني ثبت‌نام در پايه اول دبستان


حداقل سن ثبت‌نام در پايه اول دبستان شش سال تمام خواهد بود و مطابق اساس‌نامه دوره پيش‌دبستاني، کودکان گروه سني چهار تا شش سال تحت پوشش برنامه‌هاي اين دوره قرار مي‌گيرند.


معاونت آموزش ابتدايي در اطلاعيه‌اي با تأکيد بر اينکه حداقل سن ثبت‌نام در پايه اول دبستان شش سال تمام تعيين‌شده است، اعلام کرد که فقط ثبت‌نام کودکان شش سال تمام در مدارس ابتدايي به‌عنوان دانش‌آموز پايه اول مجاز و ثبت‌نام آنان در ساير مراکز از جمله مراکز پيش‌دبستاني ممنوع است. لذا مديران مدارس و مراکز پيش‌دبستاني موظفند در ثبت‌نام شرايط سني را رعايت کنند.


در مواردي که کودک شش ساله‌اي با توجه به استانداردهاي تعيين‌شده (سنجش بدو ورود به دبستان)، آمادگي لازم براي ثبت‌نام در پايه اول را نداشته باشد، سازمان آموزش‌وپرورش کودکان استثنايي تصميم‌گيري مي‌کند و مرجع تعيين عدم امکان ثبت‌نام و حضور کودک با شش سال تمام در پايه اول و صدور مجوز ثبت‌نام در اين پايه با سنين بالاتر (در چهارچوب سن متعارف)، کميسيون خاص منطقه، با ذکر دلايل (عدم دسترسي به مدرسه، بيماري و …) است.


سنجش سلامت نوآموزان بدو ورود به دبستان از خرداد


طرح سنجش سلامت نوآموزان بدو ورود به دبستان از نيمه خردادماه و بعد از ماه مبارک رمضان در بيش از 2200 پايگاه کليد مي‌خورد. بيش از  2231 پايگاه براي ارزيابي دانش‌آموزان اول دبستان و همچنين پيش دبستاني‌ها آماده فعاليت هستند.


امسال نيز نوبت‌گيري از طريق سيستم الکترونيکي انجام خواهد شد و والدين بايد در همان مدارسي که فرزندان خود را ثبت نام مي‌کنند نسبت به نوبت‌گيري زمان سنجش اقدام کنند تا به نزديک‌ترين پايگاه سنجش ارجاع داده شوند. مراجعه به موقع والدين براي سنجش فرزندشان ضروري است.


ارائه شناسنامه سلامت دانش‌آموز و انجام مراحل سنجش پيش شرط ثبت نام دانش‌آموزان در پايه اول است. در پايگاه‌هاي سنجش تعيين شده در سطح کشور، دانش آموزان بدو ورود به دبستان از نظر بينايي، شنوايي و آمادگي تحصيلي مورد ارزيابي قرار مي‌گيرند.


طبق گفته رئيس سازمان آموزش و پرورش استثنايي، هر چند هزينه طرح سنجش نوآموزان بدو ورود به دبستان 30 هزار تومان است اما پايگاه‌ها براساس سنجش وضعيت اقتصادي خانواده‌ها، به صورت رايگان و يا نيم بها نيز دانش‌آموزان را مورد ارزيابي قرار مي‌دهند. حضور در پايگاه‌هاي سنجش و دريافت برگه‌هاي ثبت نام از اين مراکز اجباري است.


ثبت نام در مدارس شاهد


زمان ثبت‌نام مدارس شاهد نيز از چهارم خرداد براي ورودي پايه اول ابتدايي آغاز شده است. متقاضيان ورود به مدارس شاهد ااماً بايد به سايت سجا مراجعه و بر اساس کد ملي و اطلاعات دريافتي، مرحله اول ثبت‌نام را انجام دهند. مراجعين قبل از دريافت کد رهگيري نبايد از سايت خارج شوند، زيرا اگر کد مذکور را دريافت نکنند ثبت‌نام آن‌ها قطعي نخواهد بود.


تمام دانش‌آموزاني که بر اساس شرايط قانوني، شرايط ورود به مدارس را دارند مي‌توانند در مدارس شاهد ثبت‌نام کنند و هيچ منعي براي آنان وجود ندارد اما به لحاظ اولويت‌هاي اعلامي، افراد متناسب با اطلاعاتي که ارائه مي‌دهند مي‌توانند در مدارس شاهد ثبت‌نام کنند.


با توجه به ظرفيت مدارس شاهد، اولويت اول با فرزندان شاهد، جانبازان و ايثارگران است و در مرتبه بعد جامعه ايثارگري و سپس دانش‌آموزاني که به لحاظ فرهنگي، علمي، هنري و ورزشي داراي توانمندي‌هايي بودند و يا فرزندان خيران مدرسه‌ساز مي‌توانند در اولويت‌هاي بعدي قرار داشته باشند.


به گفته مديرکل امور شاهد و ايثارگران وزارت آموزش و پرورش، برگزاري هرگونه آزمون ورودي به مدارس شاهد را منتفي است و هيچ‌گونه آزمون ورودي انجام نمي‌شود و فقط همان شرايطي که عنوان کرديم؛ در پايه اول فقط شرايط سجلي و در پايه‌هاي بعدي تنها شرايط اعلامي، اعمال مي‌شود.


رزاقي در پاسخ به اينکه آيا در کلان‌شهرها محدوده جغرافيايي هم مطرح است؟ گفت: محدوده جغرافيايي وجود ندارد. اما اگر چيزي در اين خصوص مطرح شود مربوط به سياست استان‌ها است، امسال به‌طور خاص تمام مراحل ثبت‌نام بر عهده استان است و آن‌ها نيز با توجه به سقف ورودي مدارس و کلاس‌ها ثبت‌نام مي‌کنند، تأکيد مي‌کنم کلاس‌ها نبايد بيش از 30 نفر دانش‌آموز داشته باشند، اما در موارد خاص مي‌توانند يک يا دو نفر به اين آمار اضافه کنند.


وي درباره ميزان شهريه در مدارس شاهد اظهار کرد: هزينه کمک سرانه دانش آموزان شاهد را بنياد شهيد تقبل مي‌کند، اما هزينه دانش آموزان آزاد را والدين پرداخت مي‌کنند و امسال در حدود 20 درصد افزايش شهريه داشتيم.


دريافت کمک هاي مردمي شرط ثبت نام نيست


عبدالرضا فولادوند، مديرکل آموزش و پرورش شهر تهران در جلسه ساماندهي و ستاد ثبت نام آموزش و پرورش شهر تهران  با تاکيد بر اينکه دريافت کمک‌هاي مردمي شرط ثبت نام نيست گفت: دريافت کمک هاي مردمي شرط ثبت نام نيست، ثبت نام يکي از مهمترين مباحث و عملياتي است که بايد  براي آمادگي آغاز سال تحصيلي جديد کليد بخورد. بايد تلاش کنيم تا در جهت کسب رضايتمندي شهروندان قدم‌هاي موثري برداشته شود.


وي با اشاره به حضور در مناطق و پيگيري پروژه مهر 98 افزود: بخشي از پروژه ثبت نام و ساماندهي مربوط به نيروي انساني است. علي رغم کمبود نيرو، جاي نگراني نخواهد بود.


 17 توصيه به والدين براي انتخاب مدرسه فرزندشان


يکي از دغدغه‌هاي مهم والدين، انتخاب مدرسه خوب است و معيارهاي خانواده‌هاي مختلف براي خوب يا بد بودن يک مدرسه متفاوت است. علي‌اکبرزين العابدين، يک معلم و نويسنده کودکان است که در يادداشتي، توصيه‌هايي براي انتخاب مدرسه داشته و  شايد به والدين در انتخاب مدرسه موردنظرشان کمک کند:


1- اولاً هيچ مدرسه‌اي پيدا نمي‌کنيد که همه‌ آرزوهاي شما را براي فرزندتان برآورده کند. چون به تدريج نگرش شما به تربيت آنها عوض خواهد شد. مدرسه‌ها را هم آدم‌ها اداره مي‌کنند و آدم‌ها هم در معرض نوسانات فکري، مالي، جسمي و رواني‌اند.


2- برويد گوشه‌اي بايستيد و بچه‌هاي مدرسه‌اي را که کانديداي شماست بعد از تعطيلي نگاه کنيد. ببينيد بچه‌ها از قفس آزاد شده‌اند يا از سفر باز مي‌گردند؟


3- از مسئولان مدرسه اجازه بخواهيد داخل مدرسه را ببينيد. زماني که مدرسه داير است و کلاس‌ها برقرار است زنگ تفريح‌ و کلاس‌ها را ببينيد. اگر با دلايل غيرمنطقي چنين اجازه‌اي ندادند يک جاي کار مي‌لنگد.


4- اگر در راهروهاي مدرسه راه رفتيد و ديديد چند بچه بيرون کلاس مثل نهال خميده اخراج شده‌اند و کسي به امورشان رسيدگي نمي‌کند، اين مدرسه روي هواست.


5- اگر جيکي از کلاس‌ها در نمي‌آمد و فقط صداي معلم‌ها مي‌آمد، يعني فاجعه؛ همه چيز دارد ديکته مي‌شود . اگر از کلاس‌ها سر و صداي بچه‌ها بلند بود و کسي هم دعواي‌شان نمي‌کرد يعني مشغول کار و فعاليت لذت‌بخش هستند.


6- خدا کند مدرسه‌اي که انتخاب مي‌کنيد معلمانش به غير از گچ و ماژيک از فيلم و نمايش و نقاشي و انواع کارهاي دستي و کتاب و مجله غيردرسي و موسيقي هم براي يادگيري استفاده کنند.


7- آدم حاضر است جانش را بدهد براي مدرسه‌اي که «گروه» در آن مهم است نه فرد. يعني فعاليت‌هاي بچه‌ها در بستر گروه‌ها باشد تا بچه‌ها تک به تک با هم رقابت نکنند و به جنگ هم نروند تا در بزرگسالي هم بلد باشند با آدم‌هاي ديگر کار کنند.


8- اين چند نقطه را با دقت رصد کنيد: آزمايشگاه، کتابخانه، کارگاه. نه که مثل تشکيلات دانشگاه هاروارد مجهز و بزرگ باشند؛ ببينيد دارند خاک مي‌خورند يا فعال هستند؟


9- اگر بر ديوارهاي مدرسه عکس و اسم همه بچه‌ها بود خوب است اما اگر فقط رتبه‌هاي اول و دوم و سوم را ديديد، هشدار مي‌دهد که فضاي مقايسه‌ بچه‌هاست.


10- مثل گالري تابلوهاي افتخارات مدرسه را تماشا کنيد. اگر تمرکزشان بر آزمون‌هاي انتشارات کمک‌آموزشي‌هاست يا فقط قبولي کنکور (آن هم بدون ذکر رتبه و محل دانشگاه‌ها) از آنها بترسيد. اين‌ها فهميده‌اند که تن و بدنمان مي‌لرزد بچه‌مان نمره‌ نياورد. اين مدرسه‌ها بچه‌ها را ابزار ترقي خود مي‌دانند.


11- معمولا افتخارات خاص هنري و ورزشي بچه‌ها مال مدرسه نيست؛ مثلاً طلاي مسابقات شناي کشوري يا رتبه اول تکنوازي استان و حتي رتبه دو رقمي کنکور. بخش زيادي از اين موفقيت‌ها محصول برنامه‌ريزي خانواده‌هاست و کلاس‌هاي بيرون. کافي است مدرسه به آنها بها بدهد و تشويق‌شان کند.


12- از خانواده‌هاي آنجا پرس‌وجو کنيد که تنبيه و تشويق‌ها چطوري است؟ اگر به بچه‌ها «باج» مي‌دهند که صداي پدر و مادر درنيايد، طرفشان نرويد. اما اگر حمايتگر هستند ولي بچه را مسئوليت‌پذير بار مي‌آورند، «جواب» است.


13- از پدر و مادرهاي آنجا بپرسيد آيا انجمن اوليا و مربيان‌شان تزييني است يا وسط گود؟ اگر دومي بود يعني بعداً که بچه شما آنجا درس بخواند و حرفي داشته باشيد، خوب شنيده مي‌شود.


14- از مدير مدرسه سوال کنيد در اين اطراف چه مدرسه‌هاي ديگري را پيشنهاد مي‌کند؟ اگر بر اساس مشخصات بچه شما راهنمايي کرد، خودش و مدرسه‌اش را دودستي بچسبيد. اگر مدرسه‌اي را قابل ندانست يا کلا اهميت نداد شما هم به مدرسه‌اش اهميت ندهيد.


15- اگر کسي گفت: «مدرسه مدرسه است. مگر ما کجا درس خوانده‌ايم و بزرگ شده‌ايم؟» هر چند معلوم نيست روند رشد ايشان قابل دفاع باشد؛ اگر معني‌اش اين است که وقتي سفر مي‌رويم لازم نيست در هتل پنج ستاره سوپر دولوکس اقامت داشته باشيم حرفش را با طلا بايد نوشت اما اگر منظور اين است که با زن و بچه برويم وسط جنگلي بخوابيم که موقع خواب خرس‌ها هم ممکن است خر و پف کنند، خنده‌دار است.


16- به نام مشهور مدرسه‌ها اکتفا نکنيد. بعضي‌ها دارند نان سال‌هاي قبل‌شان را مي‌خورند و برخي هم تبليغ خوب کرده‌اند. شما با معيارهايي که در تربيت فرزندتان با ارزش مي‌دانيد پيش برويد. بسياري از مدرسه‌هاي محلي بي اسم و رسم خاطره‌ي ابدي آدم‌ها شده‌اند.


17- براي اينکه توقع‌مان را ميزان کنيم ببينيم هر کدام‌مان در حرفه‌اي که شاغل هستيم چند گل به سر اين مُلک زده‌ايم که حالا مدرسه‌ها ما را گلباران کنند./ايسنا


توصيه هايي به والدين براي انتخاب مدرسه پايه اول دبستان

دانلود مقاله فارسي word

دانلود مقاله فارسي هزينه بردار است

مدرسه ,اول ,مدارس ,ثبت‌نام ,پايه ,ثبت ,ثبت نام ,پايه اول ,انتخاب مدرسه ,در مدارس ,در پايه ,براي انتخاب مدرسه ,سنجش سلامت نوآموزان

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

رمان اینترنتی وقتی صدای نوشته ها بلند می شود ghabechoobing heart attack وبلاگ من کتاب معجون پژوهشگری ... فِتیَه neshate وب لاگ امیرحسین اسعدی kalhorkoh